Concerte pe acoperiș 2021


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

CONCERTE PE ACOPERIȘ, festivalul serilor calde de vară la Sibiu!
Din 1 și până pe 14 august Filarmonica de Stat Sibiu vă invită la un eveniment inedit, ce va transforma din nou Strada Cetății în cel mai frumos loc din Sibiu pentru a petrece serile lungi de vară.

Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele. Programul muzical este unul divers, reunind artiști români cunoscuți, care aduc la Sibiu cu această ocazie lucrări și concerte clasice și contemporane.

Festivalul va debuta duminică 1 august cu unul dintre cele mai proaspete proiecte din Sibiu, cvintetul de alamă Tromba Felix, compus din muzicieni ai Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Cu un repertoriu modern, ce reunește piese de jazz, muzică de film și muzică clasică, fiecare concert al cvintetului reușește să aducă publicul tânăr mai aproape de Filarmonică, datorită atmosferei extraordinare create.

Pe parcursul celor două săptămâni de festival programul ”Concerte pe acoperiș” va include recitaluri extraordinare ale unor muzicieni cunoscuți precum Ludwig Albert (percuție), Remus Azoiței (vioară), Doru Roman (percuție), Sorin Petrescu (pian) și mulți alții. Programul cuprinde și ineditul proiect ”Behind Social Bars” al marelui trompetist Sebastian Burneci, Ansamblul ”Musica Viva” și Cvartetul clasic ”Bohemia”. Reușim din nou să aducem în fața publicului sibian artiști de renume internațional datorită partenerilor noștri de la IconArts, prezenți în cadrul evenimentului nostru în 3 din cele 9 seri de evenimente.

Vă așteptăm cu mult entuziasm să luați parte la aceste seri muzicale, într-un cadru relaxat, pe acoperișul Sălii Thalia! Locația inedită în care organizăm acest festival creează contextul perfect pentru a socializa, a ne reîntâlni în chiar ”inima” Filarmonicii de Stat Sibiu, bucurându-ne în același timp de muzica deosebită.

Evenimentul ”Concerte pe acoperiș” este realizat cu sprijinului Consiliului Județean Sibiu. Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Biletele pentru toate concertele din cadrul festivalului se pot achiziționa online de pe iabilet.ro sau fizic, la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Informații la telefon 0735566486.

Fotografii